Dr.Öğr.Üyesi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

kucuker@sakarya.edu.tr

Tasarım Bitirme Çalışmaları 2020/2021 dönemi konuları

Tez Konuları aşağıdaki gibidir. Aynı tez konusunu birden fazla kişi gerçekleştirme durumunda yöntemler veya yazılımlar değişecektir ayrıca bir konu tercih edildikten sonra mail yoluyla bildirilmelidir. Bildirimin ardından sitede yanına isim yazılan konular o kişi tarafından alınmış anlamına gelecektir.Tercihinizi iletmeden önce konunun alınıp alınmadığını lütfen kontrol ediniz.

1- Labview Tabanlı Fourier Analizi İle Müzik Enstrümanı Seslerinin Notalandırılması
2- Labview Tabanlı Görüntü İşleme Metodlarından birisinin seçilerek Enerji iletim Direkleri arası mesafe belirleme / Ş.Şerefoğlu
3- Trafo arızalarının Labview Tabanlı Ses verilerinden ve/veya Modelleme Faydalanılarak Tespiti/ O.K. Ergene, K.Atcı
4- Motor Vuruntu Sinyallerinden Özellik Çıkarımı ve Arıza Tespti / K.Özgüven

5- Bir mikroşebeke modelinin PSCAD programı ile oluşturularak analizlerinin gerçekleştirilmesi
6.1- Labview Tabanlı Renkli Nesne Tespit ve Ayırt Edilmesi /F. Topcu
6-2- Labview Tabanlı Geometrik Şekil Tespiti ve Sayımı/F. Terzi

7- Kombi (Kazan) arızalarının makine öğrenmesi yöntemlerinden SVM ve RF ile tespiti
8- Kombi (Kazan) arızalarının verisetiyle makine öğrenmesi yöntemlerinden KNN ve LR ile tespiti
9- Güç kalitesi problemlerinden Voltage Sag ve Swell arızalarının tespiti (yöntem belirlenecektir).
10- Güç kalitesi problemlerinden Flicker ve Harmonic arızalarının tespiti (yöntem belirlenecektir).
11- Elde bulunan ve hava durumu vb bazı bilgiler ile birlikte bulunan kısa vadeli yük tahmini verileri geleceğe yönelik yeni tahminleme çalışması

Çalışmaya konular ile ilgili en az 15 adet literatür kaynak taraması yaparak başlanacaktır. Bulunan 15 kaynak ziplenmeli en az 10 tanesi yabancı dilde olmalıdır. Her makalenin kısa özeti anlaşılacak şekilde çevirilerek kendi cümlelerinizle özetlenmeli ve daha sonra iletilecek rapor formatında 25 Ekim tarihine kadar iletilmelidir. İlk Rapor süresi 20 gündür. Öğrencilerim sistemde göründükten sonra ilk toplantı uzaktan gerçeklenecektir.